Over ons - IBH
  • Wie zijn wij?

    Over IBH Export

    Sinds 1996 zijn wij een vooraanstaand exporteur van bloemen, planten en boeketten. Met kantoren in 3 landen en klanten in meer dan 40 landen wereldwijd zijn we één van de grootsten in Nederland – maar nog altijd met de persoonlijke betrokkenheid van een familiebedrijf.

Ons bedrijf in een oogopslag

Duizend vierkante meter, meer was het niet. Vlakbij de Aalsmeerse bloemenveiling. Daar begonnen CEO Christian Linden en Helmut Bung een bedrijf in de export van Nederlandse potplanten: IBH Export. Vanaf het begin was er een heldere visie: de planten- en bloemenexport kon klantvriendelijker en gestroomlijnder, en dat gingen wij doen.

We durfden nieuwe innovaties te proberen en nieuwe uitdagingen aan te gaan. Zo waren we koploper bij het Kopen of Afstand, waarmee klanten rechtstreeks op de klok kunnen kopen. En ons assortiment groeide met snijbloemen en boeketten, zodat klanten al hun groen in één keer bij ons kunnen bestellen.

Die 1,000m2 was al snel niet meer genoeg. Inmiddels beschikken we over 14,000m2 met 32 laadstations, grote koelcellen, 8 geautomatiseerde boeketbanden, 2 handmatige boeketbanden en eigen fotostudio. Daarnaast hebben we vestigingen in Duitsland, Zweden en Kenia. Maar voor onze 125 werknemers voelt IBH Export nog steeds als een klein familiebedrijf. We zijn een hecht team waar mensen met plezier werken. En dat plezier zien je elke dag terug in onze kwaliteit en klantvriendelijkheid.

 

Duurzame groei

IBH Export staat voor duurzame groei. Dat zie je overal terug in ons bedrijf. Veel werknemers zijn al jarenlang bij ons vanwege de prettige werkomgeving, goede arbeidsvoorwaarden en opleidingsmogelijkheden. En ook met klanten bouwen we langdurige relaties op, dankzij de persoonlijke aandacht en ruimte voor maatwerk. En ook in ons assortiment maken we bewust duurzame keuzes, bijvoorbeeld door onze partners zorgvuldig te kiezen en veel in eigen beheer te houden. Dat garandeert een consistente kwaliteit, tegen verrassend scherpe prijzen.

Waar we ook voor staan is duurzaamheid voor de wereld. Vanuit onze vestiging in Kenia importeren we rechtstreeks bij de Keniaanse rozenkwekers en houden we toezicht op de kwaliteit en werkomstandigheden. Daarnaast beschikken we over verschillende duurzaamheidskeurmerken en -certificaten:

  • Fairtrade
  • Global Cap
  • Florimark TraceCert
  • CoC
  • MPS-ECAS
Wist jij dat?

Facts & Figures.

Aantal verkochte planten per jaar: 40.000.000 planten

Aantal verkochte bloemen per jaar: 72.500.000 stelen

Aantal verkochte boeketten per jaar: 13.000.000 stuks

Aantal nationaliteiten werkzaam bij IBH: 18 nationaliteiten