Wie zijn wij?

Met een omzet van € 120 miljoen is IBH Export één van de grootste Nederlandse exporteurs op het gebied van tuin-, kamerplanten en snijbloemen naar Scandinavië, Duitsland, Oostenrijk, Italië, de Balkanlanden en de Baltische staten.


Naast de Nederlandse vestiging bestaat er ook een zelfstandige Duitse vestiging: IBH Export Germany BV. Zij is gevestigd op de Veiling Rhein-Maas  en is specifiek gericht op de Duitse seizoensproductie uit het Niederrhein gebied. IBH levert aan de groothandel, tuincentra, bloemistenketens, supermarkten en bouwmarkten.

Voor deze klanten werkt IBH als een externe inkoop’afdeling’.
Doeltreffend en efficiënt als het gaat om kostenbesparing en logistiek.
Alert als het gaat om trends, praktisch als het gaat om mixpartijen, ompotten en prijscodering.

Onze verkopers nemen u inkoopzorgen graag uit handen. 

Door de transparante calculatie en een open samenwerking verliest u niet de eindcontrole en kunt u zich richten op uw core business. Dit maakt de samenwerking voor beide partijen winstgevend!

Kwaliteit

IBH Export streeft naar kwaliteit en vertrouwen in onze producten en hulpvaardigheid.
Lees hier meer over:

Het product
Om de beste tuin-, kamerplanten en snijbloemen te kunnen leveren, houden wij dagelijks contact met vooraanstaande kwekers in binnen- en buitenland. We controleren scherp op versheid en houdbaarheid.

Kwaliteitsbehoud
Door specifieke handling, opslag en verpakking zijn wij in staat de kwaliteit van de planten en smijbloemen tijdens het hele logistieke proces te garanderen.

Klantgerichtheid
We zoeken voor onze klanten naar de laatste trends of creëren deze. Of het nu gaat om simpele bijstekers of complete verkoopdisplays, om private labels of EAN-codering: de wensen van onze klanten staan voorop.

Service en snelheid
IBH Export werkt met speciale, landgerichte verkoopteams. Onze ervaren medewerkers staan borg voor een persoonlijke begeleiding en snelle afhandeling en aflevering van uw bestelling. Onze toegevoegde waarde en kwaliteit bewijst zich uiteindelijk in het product, waar ù winst mee kunt maken.

Logistiek
In Aalsmeer bereidt IBH Export uw order, geheel op maat, voor. De planten omstickeren, voorzien van EAN codes of op verkooppartij samenstellen: alles wat het u zo gemakkelijk mogelijk maakt.

De planten worden vervolgens verpakt op Deense en Euro-containers, die razendsnel tot de gewenste maten kunnen worden opgebouwd. Zo kunnen we snel en efficiënt leveren.

Het transport besteden we uit aan transporteurs die gespecialiseerd zijn op geconditioneerd vervoer en op het land van bestemming. Want elk land én elke klant kent immers zijn eigen, specifieke transportregels.

En als de omvang en de complexiteit van het transport erom vragen, ontwikkelen wij zelfs een compleet logistiek systeem voor u.

Als je het woord 'export' in je naam voert, moet immers alle logistiek op rolletjes lopen.